Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași

Proiecte și competiții

Erasmus Big Game

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași este partener asociat în cadrul proiectului Erasmus+ THE BIG GAME.

Învățare STEM imersivă și multidisciplinară printr-un joc cooperativ bazat pe poveste

 

Proiect dezvoltat sub egida programului Erasmus+ KA2 – Parteneriate strategice pentru educație școlară.

 

 

Durata proiectului: 01.11.2021 – 01.05.2024

 

Numărul de referință: 2021-1-FI01-KA220-SCH-000024098.

 

Scopul principal al proiectului este să promoveze interesul și excelența în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) prin învățarea multidisciplinară și rezolvare a problemelor într-o formă de joc serios de învățare.

 

 

Website: https://big-game.eu-track.eu/

 

 

Grup țintă:

 

– cadre didactice

– elevi

School of Character

Scopul proiectului:

Educarea și dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter ale elevilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

 

1. Informarea și sensibilizarea participanțior cu privire la
importanța derulării unui astfel de proiect.

2. Însușirea unor termeni, noțiuni și concepte cu privire la
caracter.

3. Dezvoltarea capacității de a analiza manifestarea caracterului în contexte relevante din viața reală.

 

 

Caracterul este important pentru oamenii de orice vârstă. Trăsături de caracter precum creativitatea, răbdarea sau generozitatea îmbogăţesc atât viaţa copiilor, cât şi a adulţilor.

 

În acest an școlar vom face 5 pași mari către un caracter frumos: SINCERITATE, UNITATE, PRIETENIE, EMPATIE, RESPECT.

Infomatrix este o inițiativă globală care cuprinde proiecte informatice, robotică și concursuri de hackaton, concepută pentru a uni tinerii entuziaști cu un interes puternic în domeniul IT. Această competiție internațională a fost concepută cu scopul de a reuni cei mai străluciți studenți IT din întreaga lume. Depășește promovarea excelenței profesionale, extinzându-și scopul pentru a promova dialogul intercultural și colaborarea prin angajarea studenților și educatorilor din diverse colțuri ale globului.

Înscrierile încep din 7 ianuarie 2024

FirSTep, Târgul de Știință, Tehnologie și Proiectare este primul pas către olimpiadele internaționale de proiect, care este deschis tuturor studenților care încep din clasa a III-a (anul 4) în instituțiile de învățământ Lumina. Este organizat de instituțiile de învățământ Lumina în colaborare cu organizații naționale și internaționale de târguri științifice. Misiunea sa este de a provoca elevii să pregătească proiecte științifice și tehnologice pentru a găsi soluții viabile la problemele de zi cu zi, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele energetice și de mediu ale planetei noastre.

Competiția de matematică LuminaMath le oferă elevilor claselor II-VIII posibilitatea de a-și etala aptitudinile la un nivel elevat. În cele 25 de ediții de până acum, LuminaMath s-a desfășurat in toate județele țării. Începând cu 2021, acesta devine internațional.

iflc romania

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură reprezintă o celebrare anuală, o punere în valoare a talentelor din toată lumea. IFLC a fost înființat în anul 2003 și la început a cuprins doar 17 țări participante. Prin comparație, în anul precedent s-au prezentat peste 2000 de participanți din 145 de țări.

Dorința noastră este de a promova cercetarea, studiul, și schimbul de informații în spiritul păcii, prieteniei și armoniei. Elevi diferiți, de pretutindeni, se implică în activitățile culturale, sociale și educaționale organizate în comunitățile din întreaga lume. IFLC vizează prietenii de durată și formează legături strânse, insuflând speranța unei lumi mai pașnice.