Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași

Proiecte și competiții

Competiția de matematică LuminaMath le oferă elevilor claselor II-VIII posibilitatea de a-și etala aptitudinile la un nivel elevat. În cele 25 de ediții de până acum, LuminaMath s-a desfășurat in toate județele țării. Începând cu 2021, acesta devine internațional.

firstep

FirSTep, Târgul de Știință, Tehnologie și Proiectare este primul pas către olimpiadele internaționale de proiect, care este deschis tuturor studenților care încep din clasa a III-a (anul 4) în instituțiile de învățământ Lumina. Este organizat de instituțiile de învățământ Lumina în colaborare cu organizații naționale și internaționale de târguri științifice. Misiunea sa este de a provoca elevii să pregătească proiecte științifice și tehnologice pentru a găsi soluții viabile la problemele de zi cu zi, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele energetice și de mediu ale planetei noastre.

infomatrix

Infomatrix este o competiție internațională de proiecte IT, născută din dorința de a aduce împreună cei mai buni elevi din lume care studiază acest domeniu. Concursul nu are doar rolul de a promova excelența profesională, ci și de a promova dialogul și cooperarea interculturală, prin implicarea studenților și profesorilor din întreaga lume.

iflc romania

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură reprezintă o celebrare anuală, o punere în valoare a talentelor din toată lumea. IFLC a fost înființat în anul 2003 și la început a cuprins doar 17 țări participante. Prin comparație, în anul precedent s-au prezentat peste 2000 de participanți din 145 de țări.

Dorința noastră este de a promova cercetarea, studiul, și schimbul de informații în spiritul păcii, prieteniei și armoniei. Elevi diferiți, de pretutindeni, se implică în activitățile culturale, sociale și educaționale organizate în comunitățile din întreaga lume. IFLC vizează prietenii de durată și formează legături strânse, insuflând speranța unei lumi mai pașnice.

„Golden Voices” este un concurs de interpretare vocală în care tinerele talente își pot demonstra aptitudinile și abilitățile personale.

Concursul se organizează încă din 2003, având denumiri diferite de-a lungul anilor. În ultimi doi ani concursul poartă denumirea de Golden Voices și se desfășoară în două secțiuni, Concursul de Interpretare Vocală în limbă maternă și străină, respectiv Concursul de Interpretare în limba turcă. Elevii care obțin premii în cadrul acestor concursuri pot fi invitați de către echipa de organizare a International Festival of Language and Culture (un amalgam de povești, dansuri și cântece internaționale inspiraționale ) să reprezinte România, cu tot ce înseamnă cultură, costume, tradiții și dansuri, la festivalurile din diferite țări.